Editorial

Standard

Hey guys! Cu riscul de a vă plictisi, consider că începând prin a vă ura un semestru cât mai roditor bifez un lucru de pe lista ,,must do” pentru că suntem elevi şi acumularea informaţiilor e prioritatea noastră.

Şi dacă tot discutăm despre aspiraţii, vă invit după ce terminaţi de citit ziarul să meditaţi la aşteptările pe care le aveţi de la voi în acest an (în caz că n-aţi făcut-o în noaptea de Revelion, cum e tradiţia). De altfel, de la începutul anului şcolar ziarul şi-a propus să vă dea un impuls să o faceţi cât mai des (în ciuda a ceea ce credeţi, chiar e sănătos sa visezi cu ochii deschişi pentru că există studii care arată că, de cele mai multe ori, visele se materializează): v-am oferit o secţiune despre locurile de vizitat din aceasta lume bogată, o alta despre hrănirea intelectului printr-o carte, încă una despre formarea culturii cinematografice şi, în final, câte un interviu în care personalităţi împinite ale acestui liceu ne dezvăluie din experienţa acumulată în drumul spre succes. Personal, am învăţat că materializarea lor se realizează doar dacă le aşternem. De aceea am urmat sfatul lui Dottie Walters şi mi-am construit un carneţel în care (ocazional) mulţumesc pentru ceva şi îmi pun alte dorinţe.

caiet-retete-vechi

Ştiaţi că Eminescu purta cu el un caiet în care spera să-şi transcrie opera când o va considera perfectă? Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată pentru că el găsea mereu câte un cuvânt, o rimă, un vers pe care să-l schimbe. Sunt de părere că perfecţiunea nu există, aşadar orice gând am avea trebuie aşternut pe hârtie; trebuie să ne acceptăm pe noi, să ne asumăm eşecurile, să anulăm dependenţele, să înţelegem şi să trăim esenţa iubirii, a fericirii – intr-un cuvânt, a vieţii.

V-am pus pe gânduri sau v-aţi trezit cu atenţia distribuită spre realizările pe care le doriţi în acest an? Atunci, consider că mi-am înseplinit scopul şi vă las să vă delectaţi interiorul cu sfaturile redacţiei.

Iustina Baciu,a XI-a G

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s